ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

Ο ανελκυστήρας είναι το μέσο μετακίνησης που έχει βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινότητάς μας, έχει κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ανελκυστήρα 4 φορές την ημέρα κατά μέσο όρο. Αν το υπολογίσουμε αθροίζουμε περισσότερες από 335 εκατομμύρια διαδρομές με ασανσέρ καθημερινά. 

Οι δύο πιο συνηθισμένοι τύποι ανελκυστήρων είναι οι μηχανικοί και οι υδραυλικοί.  Η κύρια διαφορά τους εντοπίζεται στο σύστημα λειτουργίας που μετακινεί τον θάλαμο. Παρότι πολύ διαφορετικοί και οι δύο τύποι ανελκυστήρων εξασφαλίζουν αξιόπιστη και ομαλή κίνηση.

Μηχανικοί ανελκυστήρες

Οι μηχανικοί ανελκυστήρες χωρίζονται σε κατηγορίες. Στις παλιότερες οικοδομές συνήθως συναντάμε το μηχανοστάσιο στην ταράτσα μιας οικοδομής ή στο υπόγειο. Εκεί στεγάζεται το σύστημα λειτουργίας (MR) ενός μηχανικού ανελκυστήρα ενώ σήμερα συνήθως τοποθετείται μέσα στο φρεάτιο (MRL).

Οι μηχανικοί ανελκυστήρες, είτε με κιβώτιο ταχυτήτων είτε χωρίς κιβώτιο, λειτουργούν μέσω ενός συστήματος που αποτελείται από την τροχαλία, τα συρματόσχοινα και τα αντίβαρα. Τα αντίβαρα του ανελκυστήρα επιτρέπουν την ανύψωση του θαλάμου καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

Ο τρόπος λειτουργίας τους:
Όταν μπείτε στο θάλαμο του ανελκυστήρα και επιλέξετε τον όροφο πατώντας το μπουτόν, τα συρματόσχοινα θα αρχίσουν να περιστρέφονται γύρω από την τροχαλία και θα προκαλέσουν την κίνηση. Ο θάλαμος και το αντίβαρο ισορροπούν μεταξύ τους εξασφαλίζοντας την ομαλή μετακίνηση. Το αντίβαρο αποθηκεύει ενέργεια και επιτρέπει στο θάλαμο να κινείται προς την κατεύθυνση που έχετε επιλέξει. 

Υδραυλικοί ανελκυστήρες

Ένας άλλος κοινός τύπος ανελκυστήρα είναι ο υδραυλικός ανελκυστήρας όπου χρησιμοποιείται έμβολο και αντλία και λειτουργεί με τη μέθοδο της πίεσης υδραυλικού υγρού. Το έμβολο συνδέεται με τον ανελκυστήρα ενώ η αντλία στεγάζεται σε ξεχωριστό μηχανοστάσιο.
Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες λειτουργούν ως εξής:
Μόλις «καλέσετε» το ασανσέρ, η υδραυλική αντλία διοχετεύει το υγρό και ασκεί πίεση σε έναν κύλινδρο ο οποίος μετακινεί το έμβολο και κατ’ επέκταση το θάλαμο.
Στην κάθοδο του ανελκυστήρα, το σύστημα ακολουθεί την αντίστροφη κίνηση με το υδραυλικό υγρό να επιστρέφει πίσω στη δεξαμενή του και ο θάλαμος να κατεβαίνει χωρίς τριβή.

Πλεονεκτήματα μηχανικών ανελκυστήρων MRL

Υψηλή ταχύτητα: Οι μηχανικοί ανελκυστήρες είναι 65% γρηγορότεροι. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα καθώς η μεγαλύτερη ταχύτητα στην κίνηση μειώνει τη διάρκεια της διαδρομής, συνεπώς αυξάνει τον αριθμό των διαδρομών που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αλλά και το σύνολο των ατόμων που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. Δύο ζωτικής σημασίας παράγοντες για την καλύτερη εμπειρία ενός χρήστη ειδικά κατά τις ώρες αιχμής.

Ενεργειακή απόδοση: Οι μηχανικοί ανελκυστήρες MRL βασίζονται στην τελευταία τεχνολογία INVERTER και καταναλώνουν 35-45% λιγότερη ενεργειακή ισχύ για την ίδια χωρητικότητα θαλάμου. Άρα σας εξασφαλίζουμε μικρότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα επόμενα 30 χρόνια, όσο είναι περίπου ο κύκλος ζωής ενός ανελκυστήρα.

Ομαλή κίνηση: Η ποιότητα της μετακίνησης παραμένει υψηλά σταθερή ακόμη και αν έχουμε 100-150 εκκινήσεις ανά ώρα, καθώς οι μηχανικοί ανελκυστήρες δεν έχουν ευαισθησία σε εξωτερικούς παράγοντες όπως η θερμοκρασία.

Υψηλή ασφάλεια: Οι μηχανικοί ανελκυστήρες εξασφαλίζουν την ακριβή ισοστάθμιση στους ορόφους και τον αυτόματο απεγκλωβισμό ακόμα και σε διακοπή ρεύματος.

Πλεονεκτήματα υδραυλικών ανελκυστήρων

Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες αποτελούν την πιο διαδεδομένη λύση για κατοικίες και κτίρια με λίγους ορόφους όπου η χρήση του ανελκυστήρα είναι μικρότερη.

• Μεγαλύτερος Θάλαμος σε μικρότερο φρεάτιο: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των υδραυλικών ανελκυστήρων είναι ότι μπορούμε να τοποθετήσουμε μεγαλύτερο θάλαμο σε συγκεκριμένες διαστάσεις φρεατίου. Ο κύριος λόγος είναι ότι οι υδραυλικοί ανελκυστήρες δεν έχουν αντίβαρα τα οποία καταλαμβάνουν χώρο μέσα στο φρεάτιο.

• Ομαλή κίνηση: Οι υδραυλικοί ανελκυστήρες είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονης τεχνολογίας αισθητήρες που εξασφαλίζουν με απόλυτη ακρίβεια την ομαλή κίνηση και την έγκαιρη παύση κίνησης του θαλάμου σε κάθε όροφο.

• Χαμηλότερο Κόστος: Λόγω της απλότητάς του, ο υδραυλικός ανελκυστήρας αποτελεί φθηνότερη λύση για κτίρια χαμηλού και μεσαίου ύψους (2-5 στάσεις).

• Μικρό Βάθος Πυθμένα & Ύψος Τελευταίου Ορόφου: Ειδικά στα υπάρχοντα κτίρια όπου δεν υπάρχει φρεάτιο, οι υδραυλικοί ανελκυστήρες χρειάζονται μόνο πυθμένα βάθους 25 εκατοστών και ύψος τελευταίου ορόφου 2,5μ. Αυτό τους καθιστά τη μόνη διαθέσιμη λύση καθώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τον πυθμένα στη χαμηλότερη στάση στις σκάλες και επίσης δεν χρειάζεται να επέμβουμε κατασκευαστικά στον τελευταίο όροφο. 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα– Παρασκευή:
8 πμ – 4 μμ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
Κειριάδων 53, 118 53 Αθήνα
  • © 2023 aivazoglou elevators
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Τηλέφωνα:
σταθερό: 210-342 2584
fax: 210-342 2826

Email:
info@s-aivazoglou.com
•  Όροι χρήσης